miercuri, 26 ianuarie 2011

Descoperim Antarctica la 15 ani...

Alpinista Crina Coco Popescu, în vârstă de 15 ani, a finalizat ascensiunea pe masivul Vinson, record mondial de vârstă pentru România, îndreptându-se acum spre următorul obiectiv: masivul Sidley, cel mai înalt vulcan al Antarcticii, informează Mediafax.

"Am stat 15 zile in Union Glacier aşteptând să plecăm. Între timp am făcut ture de schi, am mers pe vârfurile din jur, ne-am antrenat. O să încercăm să facem vârful cât mai repede", a declarat Coco.

Plecarea echipei către Sidley a fost împiedicată până acum de un sir de incidente neprevăzute: în Punta Arenas, baza logistică ALE, a fost o săptămână de greve generale care au blocat toate căile de acces şi implicit decolarea Ilyushin-ului cu care urmau să vina şi restul de expediţionari.
Când apele s-au liniştit şi toată lumea era pregătita, încă o veste neplăcuta a schimbat planurile: unul din motoarele avionului nu a mai pornit. A fost necesară încă o săptămâna de aşteptare în care mecanicii aduşi din Rusia să repare defecţiunea.

Vremea a fost favorabilă în toată această perioadă, după cum povesteşte Coco: "Timpul a fost relativ până acum: în general nu a fost frig, n-a scăzut sub -34 grade, dar în toate zilele a bătut vantul. Frig şi vânt foarte puternic au fost numai vreo 3 zile".

De asemenea, odată cu trimiterea pozelor prin intermediul unui pilot rus, Coco a ţinut să-şi liniştească tatăl, trimiţându-i un mesaj scris pe un şervetel: "Nu ai de ce să fii ingrijorat, totul e ok, nu se poate întâmpla nimic rău aici".

Obiectivele lui Coco în cadrul expediţiei din Antarctica sunt escaladarea Mt.Vinson (ascensiune încheiată în 4 ianuarie) şi Sidley - cel mai înalt vulcan de pe continent. Dacă şi ascensiunea pe Sidley reuşeste, Coco va fi prima alpinistă din lume care încheie circutul Seven Volcanoes - cei mai înalţi vulcani de pe cele 7 continente.

Mai multe informatii despre cum se "Traieste la altitudine" gasiti pe http://crinacocopopescu.blogspot.com/ sau  http://www.cocopopescu.com/!

blog comments powered by Disqus