duminică, 10 martie 2013

India - ziua 16: Cu trenul spre Delhi... partea a II-a (by Alina E.)

"Pe principiul 'roaga-l pe Dumnezeu sa nu-ti dea cat poti duce', am descoperit ca ne-am plans prea devreme...
Dupa ce trenul s-a tarat 5 ore pe 100 km, am ajuns in cea mai sfanta locatie a Indiei: Allahabad... Iar puhoiul din Varanasi a devenit picatura in ocean prin comparatie.

Vi s-a intamplat vreodata sa curatati o bucatarie veche si, atunci cand dati mobila la o parte, sa se reverse gandacii? In cazul nostru aveau chip uman. Au urcat cu zecile si au venit si s-au asezat oriunde au gasit cativa centimetri patrati de spatiu. Au inceput sa inghionteasca, sa faca semne sa-ti tragi "putin" picioarele ca sa incapa si ei cate 2-3... si in mai putin de 5 minute s-a dus tot aerul din vagon.

Sfat pentru cei nefericiti, suferind de claustrofobie: nu luati trenul in India! De ce? Pentru ca simti un pumn in stomac si ramai fara aer, inima incepe sa-ti bata repede si necontrolat, totul in jur se apropie nefiresc, iar cand se trezeste instinctul de evadare descoperi ca n-ai pe unde calca: tot culoarul este tapetat cu trupuri ghemuite si inerte - daca e somn...se doarme! Chiar si pe cativa centimetri patrati.

Si pentru ca omul invata din greseli, am invatat sa nu ii mai subestimez: ma gandesc cu groaza la urmatoarea oprire... este trecut de 2 noaptea, suntem pe drum de 7 ore si nu am facut inca nici jumatate din drum. Cele 12 ore estimate cred ca vor fi mai degraba 20..."
***
(Despre Allahabad - aici are loc Kumbh Mela, cea mai mare adunare religioasa din lume ce se intampla o data la cativa ani in unul din cele 4 orese HaridwarAllahabad (Prayag), Nasik si Uijain. In 2013 estimau cam 80 de milioane de oameni... Fotografii aici.)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu