marți, 1 iunie 2010

Din bucataria peruana: Cebiche

Cebiche este o salata de peste crud marinat, o adevarata delicatesa din Peru. Este o reteta pentru gurmanzi si pentru amatorii de peste. Condimentat si picant acest Cebiche este in acelasi timp un preparat foarte sanatos.

Ingrediente (4 portii):
800 g de file de peste alb
2 cepe
1 catel de usturoi
1 ardei iute verde
1 portocala
6 lamai verzi sau 4 lamai galbene
1 salata verde

Se curata ceapa si usturoiul, se piseaza usturoiul si se taie ceapa rondele;
Se taie ardeiul in doua pe lung, se scot semintele si filamentele albe si se taie in lamele fine;
Se taie si se stoarce portocala si lamaile;
Se taie pestele in cuburi sau in felioare. Se pune pestele pe fundul unei salatiere, se acopera cu usturoiul, ceapa si ardeiul, se sareaza si se varsa sucul citricelor pe deasupra. Se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore, amestecandu-se din cand in cand;
Se spala si se usuca foile de salata. Se captusesc boluri individuale cu salata verde si se pune pe deasupra pestele marinat;
Se decoreaza cu rondele de ceapa si lamele de ardei iute din marinata.

Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine (pe langa merluciu, cod sau chiar somon) şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
blog comments powered by Disqus